duntelco1
مشاوره تحصيلي

مصاحبه آزمون دكتري ۱۴۰۲ پس از برگزاري آزمون دكتري و انتخاب رشته دكتري انجام مي شود و داوطلباني كه متناسب با عملكرد خود در جلسه آزمون و بر اساس مندرجات كارنامه اوليه خود، موفق به كسب حد نصاب دعوت به مصاحبه آزمون دكتري شده باشند، مي توانند اقدام به ثبت نام در مصاحبه كرده و در مرحله دوم آزمون دكتري شركت كنند. مصاحبه دكتري با هدف سنجش توانايي هاي علمي، پژوهشي و آموزشي داوطلبان برگزار مي شود و قبولي نهايي متقاضيان در آزمون دكتري، مشروط به قبولي آن ها در مرحله مصاحبه مي باشد. در ادامه اين مقاله از سايت دانتل اطلاعات تكميلي پيرامون مصاحبه دكتري 1402 را ارائه كرده ايم.

 منبع: راهنما جامع مصاحبه آزمون دكتري

راهنما جامع مصاحبه دكتري ۱۴۰۲

از مهم ترين مراحل آزمون دكتري جهت پذيرش دانشجويان در دانشگاه هاي سراسري و آزاد، مرحله مصاحبه علمي مي باشد و به عبارتي پذيرفته شدگان در مرحله مصاحبه دكتري ۱۴۰۲ هستند كه مي توانند در مقطع دكتري تحصيل كنند.

داوطلباني كه پس از شركت در آزمون كتبي كنكور كارشناسي ارشد و دريافت نتايج اوليه مجاز به انتخاب رشته مي شوند، در صورتي كه پس از دريافت نتايج انتخاب رشته، موفق به كسب حد نصاب نمره دعوت به مصاحبه دانشگاه هاي انتخابي خود شده باشند، از سوي دانشگاه دعوت به مصاحبه مي شوند.

محدوديتي در دعوت به مصاحبه وجود ندارد و در صورتي كه متقاضيان حد نصاب نمره دعوت به قبولي در دانشگاه هاي مندرج در ليست انتخاب رشته شان را كسب كرده باشند، از سوي دانشگاه دعوت به مصاحبه مي شوند. اما ممكن است داوطلبي نيز نتايج انتخاب رشته را دريافت كند و در هيچ كد رشته محلي دعوت به مصاحبه نشده باشد.

در نظر داشته باشيد كه موفقيت نهايي متقاضيان براي قبولي در رشته و دانشگاه مورد علاقه شان در مقطع دكتري، مشروط به قبولي آن ها در مرحله مصاحبه مي شود و پذيرفته شدگان در مرحله مصاحبه جزو اسامي پذيرفته شدگان آزمون دكتري اعلام مي شوند.

بر اساس دفترچه راهنماي ثبت نام در آزمون دكتري، سهم مصاحبه در آزمون دكتري 50 درصد مي باشد. اما فراموش نكنيد كه كسب امتياز بالا در مرحله مصاحبه در واقع نتيجه برنامه ريزي و دقت و حضور در جلسه با آمادگي كامل مي باشد.
 

زمان مصاحبه آزمون دكتري 1402

سازمان سنجش آموزش كشور كه مجري برگزاري آزمون دكتري مي باشد، پس از اعلام نتايج انتخاب رشته اين آزمون، اطلاعيه اي كه در بر دارنده فهرست اسامي معرفي شدگان به صورت چند برابر ظرفيت براي مصاحبه دكتري است را در سايت خود منتشر مي كند. مصاحبه دكتري هر كدام از دانشگاه هاي سراسري به صورت مجزا و توسط خود دانشگاه برگزار مي گردد. 

معمولا مصاحبه آزمون دكتري در ارديبهشت ماه است و متقاضيان مي توانند  پس از پرداخت هزينه مصاحبه، با همراه داشتن مدارك لازم در جلسه مرحله دوم آزمون دكتري شركت كنند. 

در سال گذشته زمان مصاحبه دكتري در هفته سوم ارديبهشت ماه اعلام گرديد؛ احتمالا مصاحبه دكتري 1402 نيز در ارديبهشت ماه اعلام شود.

زمان مصاحبه دكتري ۱۴۰۲ براي هر يك از دانشگاه ها به صورت مجزا اعلام مي گردد كه متقاضيان با مراجعه به سايت هاي اختصاصي دانشگاه ها نيز مي توانند از اين زمان مطلع شوند. به محض اعلام  زمان مصاحبه آزمون دكتري، تاريخ دقيق را در اين قسمت اطلاع رساني خواهيم كرد.

 

شرايط مصاحبه آزمون دكتري ۱۴۰۲

شركت در مصاحبه آزمون دكتري مشابه با ديگر مراحل اين آزمون داراي شرايط خاصي مي باشد كه در صورتي كه داوطلبان واجد اين شرايط باشند، مي توانند در جلسه مصاحبه دكتري ۱۴۰۲ نيز حاضر شوند. شرايط مصاحبه دكتري را در ادامه آورده ايم:

  • نام نويسي در آزمون دكتري و حضور در جلسه آزمون
  • كسب نمره لازم و مجاز شدن براي شركت در مرحله انتخاب رشته آزمون دكتري
  • كسب حد نصاب نمره لازم براي دعوت به مصاحبه در كد رشته محل هاي انتخابي 

بنابراين داوطلبان مي توانند در مصاحبه دكتري رشته هايي شركت كنند كه آن ها را در فرم انتخاب رشته درج كرده باشند و موفق به كسب حد نصاب نمره لازم براي دعوت به مصاحبه آن كد رشته محل نيز شده باشند.

نحوه مصاحبه آزمون دكتري 1402

ثبت نام و برگزاري مصاحبه دكتري در هر يك از دانشگاه هاي سراسري به صورت جداگانه انجام مي شود و داوطلبان پس از دريافت نتايج انتخاب رشته، در صورتي كه در حداقل يكي از كد رشته محل هاي انتخابي خود دعوت به مصاحبه شده باشند، مي توانند به سايت دانشگاه مورد نظر مراجعه كنند و اطلاعيه هاي مرتبط با آن را مطالعه نمايند.

دستورالعمل ها به همراه زمان و نحوه ثبت نام و پرداخت هزينه مصاحبه دكتري در متن اطلاعيه هايي كه از سوي سايت اين دانشگاه ها منتشر مي گردد، درج مي شود. 

 

اهميت پايان نامه مصاحبه آزمون دكتري

برخي از داوطلبان با وجود كسب نمره بالا در آزمون كتبي، به دليل عدم آمادگي براي شركت در مرحله مصاحبه، در هيچ يك از كد رشته هاي امتحاني خود پذيرفته نمي شوند. 

در هر كدام از دانشگاه هاي سراسري، براي نمره دهي به داوطلبان، ملاك هاي مختلفي در نظر گرفته مي شود. اما از مهم ترين مواردي كه در اغلب جلسات مصاحبه در دانشگاه هاي سراسر كشور مورد بررسي قرار مي گيرد، پايان نامه كارشناسي ارشد مي باشد.

توصيه مي كنيم كه بر روي پايان نامه كارشناسي ارشد خود تسلط داشته باشيد، چراكه حتما از شما خواسته مي شود در رابطه با آن توضيحاتي را ارائه دهيد. در برخي دانشگاه ها، حتي داوران برخي سوالات علمي در رابطه با پايان نامه نيز از دانشجويان مي پرسند و آنچه كه در اين زمينه اهميت دارد، قدرت تحليل داوطلب در رابطه با موضوعات علمي و موضوعات تخصصي مطرح شده در پايان نامه او مي باشد.

جدول امتياز دهي در جلسه مصاحبه دكتري در دانشگاه هاي سراسري مختلف با يكديگر متفاوت مي باشد؛ اما در كل براي پايان نامه چهار كيفيت و با چهار امتياز تعريف مي شود كه به نمره عالي چهار امتياز و به نمره بسيار خوب تا دو امتياز تعلق مي گيرد.

نحوه محاسبه امتياز  بررسي پايان نامه در مصاحبه آزمون دكتري 
نوع فعاليت حداكثر امتياز نحوه ارزيابي
پايان نامه كارشناسي ارشد 3 امتياز عالي تا 4 و بسيار خوب تا 2 امتياز

 

 

اهميت مقاله و نحوه امتياز دهي در مصاحبه دكتري 

از مهم ترين موضوعات در جلسه مصاحبه دكتري در اغلب دانشگاه هاي سراسري و آزاد، مقاله است. به اين صورت كه داوران براي مقالات علمي – پژوهشي، مقالات علمي – ترويجي ، مقالات چاپ شده در كنفرانس ها و همايش هاي معتبر و تاليف يا ترجمه كتاب كه در زمينه تحصيل و تخصص داوطلب باشد، امتياز بالايي را اختصاص مي دهند.

در نظر داشته باشيد كه براي مقالات و كارهاي پژوهشي يك سقف امتيازي تعريف شده است و تعداد بالاي مقالات اين امتياز را افزايش نخواهد داد.

همينطور لازم به ذكر است كه علاوه بر مقالات علمي و تاليف و يا ترجمه كتاب، ثبت اختراع و كسب مقام در جشنواره هاي علمي همانند خوارزمي، فارابي و … نيز مي تواند در مصاحبه آزمون دكتري امتياز آور باشد.

نحوه محاسبه امتيازات نگارش مقاله و كتاب در مصاحبه آزمون دكتري 1402
نوع فعاليت حداكثر امتياز نحوه ارزيابي
مقالات علمي – پژوهشي مرتبط با رشته تحصيلي منتشر شده به صورت داخلي و يا خارجي 22 امتياز  هر مقاله تا 7 امتياز
 گواهي ثبت اختراع مورد تاييد سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران

گواهي ثبت اختراع بين المللي تا 7 امتياز

گواهي ثبت اختراع داخلي تا 5 امتياز

 برگزيده شدگان در جشنواره علمي معتبر

 برگزيدگي داخلي تا 3  امتياز

برگزيدگي خارجي تا 7 امتياز

مقالات علمي – ترويجي مرتبط با رشته تحصيلي داوطلب 6 امتياز هر مقاله تا 2 امتياز
مقالات چاپ شده در كنفرانس هاي معتبر در مجله هاي داخلي يا خارجي 4 امتياز

مقالات چاپ شده در كنفرانس هاي معتبر خارجي تا 2

مقالات چاپ شده در كنفرانس هاي معتبر داخلي 1 امتياز

تاليف يا ترجمه كتاب مرتبط با رشته تحصيلي داوطلب 4 امتياز

 

 

تاثير سوابق تحصيلي در مصاحبه دكتري

منظور از سوابق تحصيلي داوطلبان در مصاحبه دكتري ۱۴۰۲ در واقع همان معدل مقطع كارشناسي و كارشناسي ارشد به همراه ريزنمرات داوطلبان در هر يك از اين دو مقطع است.

البته توجه به نمرات و معدل داوطلب در كنار دانشگاه محل تحصيل او مي باشد؛ به عنوان مثال دريافت نمره 14 در يك دانشگاه دولتي معتبر از نمره 16 در يكي از دانشگاه هاي غير دولتي با جايگاه علمي پايين تر ارزشمندتر است. در ادامه جدول مرتبط با نحوه محاسبات امتيازات معدل در مصاحبه آزمون دكتري را آورده ايم:

نحوه محاسبه امتيازات معدل در مصاحبه آزمون دكتري 
نوع فعاليت حداكثر امتياز نحوه ارزيابي
معدل و كيفيت دانشگاه محل تحصيل دوره كارشناسي تا 6 امتياز بر اساس نظر كميته مصاحبه كننده
معدل و كيفيت دانشگاه محل تحصيل دوره كارشناسي ارشد ناپيوسته تا 5 امتياز
طول مدت تحصيل در دوره كارشناسي  3 امتياز
طول مدت تحصيل در دوره كارشناسي ارشد ناپيوسته  3 امتياز
برگزيدگان المپيادهاي علمي دانشجويي  5 امتياز
  • رتبه 1 تا 3 : 5 امتياز
  • رتبه 4 تا 6 : 4امتياز
  • رتبه 7 تا 9 : 3امتياز
  • رتبه 10 تا 12 : 2امتياز
  • رتبه 13 تا 15 : 1 امتياز .

 

 

اهميت مهارت زبان انگليسي در مصاحبه آزمون دكتري 

داشتن مدرك زبان انگليسي براي شركت در مرحله مصاحبه دكتري الزامي نمي باشد اما افرادي كه داراي مدرك زبان هستند، يك قدم از رقيبان خود جلوتر مي باشند.

ارائه مدرك معتبر يكي از آزمون هاي داخلي شامل توليمو، آزمون msrt  و … و يا ارائه يك مدرك زبان بين المللي شامل تافل، آيلتس و … از شاخص هاي ارزيابي داوطلبان در مرحله آزمون دكتري به شمار مي رود و امتيازي به آن ها تعلق مي گيرد. به طوري كه در برخي موارد داشتن مدرك زبان معتبر ديد اساتيد را تغيير داده و كل فرآيند مصاحبه را تحت تاثير قرار مي دهد.

در سال 1396 براي آخرين بار، جدول پيشنهادي براي امتياز دهي به مدرك زبان به دانشگاه ها اعلام گرديد. اما موضوعي كه وجود دارد، اين است كه معمولا دانشگاه ها بر اساس آئين نامه هاي داخلي خود و يا بر اساس سليقه به مدرك زبان شركت كنندگان در مرحله مصاحبه امتياز مي دهند. با اين حال جدول پيشنهادي براي امتياز دهي به مدرك زبان در مصاحبه دكتري را در ادامه آورده ايم.

همترازي نمرات آزمون هاي ملي و بين المللي زبان انگليسي
msrt IELTS Equivalent TOEFL IBT TOEFL Computer TOEFL Paper + TOLIMO حداكثر امتياز
95 – 100 5.7 – 9 113 – 120 263 – 300 625 – 680 8
90 7 100 250 600
85 5.6 90 – 91 232 575 7
80 6 79 – 80 213 550 6
75 5.5 69 – 70 196 525 5
70 5 56 – 60 173 500 4
65 4.5 49 – 50 152 475 3
55 4 39 – 40 133 450 2
45 3.5 29 – 30 113 425 1

 

 

سن

ممكن است هيئت مصاحبه كننده در مصاحبه دكتري ۱۴۰۲ از شما در مورد سن تان نيز سوال كنند. اين موضوع شايد اهميت چنداني نداشته باشد، اما بسيار مهم است در هر سني كه هستيد، به اساتيد نشان دهيد كه داراي يك برنامه، رسالت شخصي، چشم انداز فردي و برنامه مشخصي براي آينده مي باشيد. به طوري كه هدف تان از تحصيل در مقطع دكتري مشخص است.

در واقع بايد به گونه اي مستقيم و يا غيرمستقيم با سني كه داريد، كاملا نشان دهيد كه به صورت هدف دار اين مسير را انتخاب كرده ايد و اين يكي از گام هاي اصلي براي آينده شما مي باشد. البته جدا از بيان اين موضوع به صورت كلامي، بايد در واقعيت نيز وجود داشته باشد. بنابراين در مورد هدف تان راستگو باشيد.

 

دانشگاه ارشد

معمولا از داوطلباني كه در مصاحبه دكتري حضور دارند، دانشگاه محل تحصيل كارشناسي و كارشناسي ارشد پرسيده‌ مي شود. ضمن اينكه با بررسي ريز نمرات، در مورد نمرات پايين توضيح خواسته مي شود. 

البته در نظر داشته باشيد كه نمره هاي اكتسابي دانشجويان را متناسب با دانشگاه محل تحصيل آن ها بررسي مي كنند. نمره 14 در يك دانشگاه دولتي معتبر و مطرح، با نمره 14 در دانشگاه هاي ديگر متفاوت است. بنابراين سعي كنيد در رابطه با نمرات كم خود صادقانه توضيح دهيد. پاسخ صادقانه مي تواند منجر به جلب اعتماد اساتيد حاضر در جلسه مصاحبه گردد. چهره غير واقعي از خود را در ذهن اساتيد ترسيم نكنيد. نمرات و همينطور كارنامه پژوهشي شما همه چيز را بيان مي كند.

 

شاغل بودن

يكي از سوالاتي كه از در مصاحبه دكتري دانشجويان پرسيده‌ مي شود، سوال در رابطه با تامين هزينه‌ هاي تحصيل آن ها است. اينكه آيا دانشجو شاغل است و يا از طريق ديگري هزينه تحصيل را تامين خواهد كرد، براي اساتيد بسيار مهم است. براي آقاياني كه متاهل هستند و يا سن بالايي دارند، طفره رفتن از اين سوال آسان نمي باشد. به طوري كه اگر بگويند شاغل نيستند و قصد دارند به صورت تمام وقت تحصيل كنند، شايد براي اساتيد باورپذير نباشد.

معمولا براي اساتيد به خصوص در دانشگاه هاي مطرح، بسيار مهم است كه دانشجوي دكتري، به صورت تمام وقت بر روي پايان نامه خود كار كند. شاغل بودن يك نمره منفي براي متقاضيان به دنبال دارد. البته برخي كارها از جمله تدريس، نوشتن، ترجمه كتاب و … مي تواند به مثبت پيش رفتن روند مصاحبه كمك كند.

 

مدارك مورد نياز براي شركت در جلسه مصاحبه دكتري

از موضوعات مهمي كه شركت كنندگان در مرحله مصاحبه دكتري بايد به آن توجه داشته باشند، اين است كه پيش از شركت در مرحله مصاحبه مدارك مورد نياز را جمع آوري كرده و همراه خود به جلسه ببرند. البته گاهي نيز به صلاح ديد دانشگاه، متقاضيان بايد مدارك لازم را در سايت دانشگاه بارگذاري نمايند.

در ادامه به مهم ترين مدارك موردنياز براي شركت در جلسه مصاحبه آزمون دكتري اشاره كرده ايم:

  • اصل و كپي كارت ملي
  • اصل و كپي شناسنامه
  • مدرك كارشناسي ارشد و يا گواهي معدل و ريز نمرات دروس كارشناسي ارشد
  • مدرك كارشناسي و ريزنمرات دروس مقطع كارشناسي
  • پايان نامه ارشد و صفحه نمره پايان نامه ارشد
  • مدارك علمي پژوهشي شامل نامه پذيرش و يا اصل مقالات پذيرفته شده در مجلات داخلي و خارجي، همايش و كنفرانس ها و …
  • مدرك زبان از آزمون هاي معتبر داخلي و يا خارجي (اين مورد الزامي نيست اما در صورت ارائه امتيازي براي آن در نظر گرفته خواهد شد.)
  • گواهي سابقه تدريس در دانشگاه ها
  • گواهي ثبت اختراع و عناوين علمي 
  • تاليف و يا ترجمه كتاب 
  • توصيه نامه از حداقل دو استاد از اساتيد مقطع كارشناسي ارشد از جمله استاد راهنما
  • رزومه كامل تحصيلي و شغلي داوطلب
  • انگيزه نامه تحصيلي (SOP) براي اطلاع از انگيزه داوطلب از ادامه تحصيل در مقطع دكتري

هر كدام از دانشگاه ها بر اساس بخشنامه هاي سازمان سنجش آموزش كشور، نمراتي كه داوطلبان در مرحله مصاحبه دكتري به دست مي آورند را در فرمي ياداشت مي كنند؛ فرمي كه داراي فيلدهاي مشتركي مي باشد و براي تمامي داوطلبان استفاده مي شود.

آمادگي قبل از روز مصاحبه دكتري 

در صورتي كه داوطلبان حد نصاب دعوت به مصاحبه دكتري را كسب كرده باشند، مي توانند در جلسه آزمون شركت كنند. از آنجايي كه اين فرصت يكبار اتفاق مي افتد، دانشجويان بايد از قبل براي شركت در مصاحبه آزمون دكتري آماده‌ شوند.

اطلاع داشتن از سوالات احتمالي، شرايط جلسه مصاحبه، تيم مصاحبه كننده، مدارك مورد نياز و … چندان دشوار نيست. در صورتي كه به مصاحبه دكتري دعوت شده‌ ايد، يك روز قبل از مصاحبه به دانشگاه برويد تا آدرس دانشگاه را به خوبي ياد بگيريد. سپس در روز مصاحبه به موقع در جلسه آماده‌ شويد. حضور به موقع در جلسه مصاحبه دكتري، يك امتياز مثبت براي شما به همراه خواهد داشت.

با كمي پرس و جو از دانشجويان دانشگاهي كه در آن به مصاحبه دعوت شده‌ ايد، مي توانيد متوجه شويد كه كدام اساتيد در جلسه آزمون حاضر مي شوند. اينگونه مي توانيد با سوالاتي كه از شما پرسيده‌ خواهد شد، آشنا شويد. به عنوان مثال ممكن اساتيدي كه در جلسه مصاحبه شما حضور دارد، بر روي تسلط بر زبان انگليسي تاكيد بيشتري داشته باشند. يا احتمال دارد به داشتن مقاله ISI اهميت ويژه اي قائل گردند. سعي كنيد متوجه شويد كه زمينه كاري كدام از اساتيد مشابه با شماست. اينگونه از طريق ايميل و يا ملاقات حضوري با آن ها در ارتباط باشيد. 

اگر مدت زمان زيادي از فارغ التحصيلي شما مي گذرد، بهتر است كه با مطالعه پايان نامه ارشد، سعي كنيد به تسلط خوبي در اين زمينه برسيد. ضمن اينكه توانايي توضيح دادن‌ پيرامون موضوع پايان نامه خود را داشته باشيد.

حتما لباس مناسبي را براي جلسه مصاحبه دكتري انتخاب كنيد. بسيار مهم است كه در جلسه مصاحبه با لباس معقول و همينطور ظاهري آراسته‌ حاضر شويد. فراموش نكنيد كه تمامي حركات، رفتار و گفتار شما در سپري شدن يك جلسه مصاحبه خوب، تاثير گذار است.

راهكار هاي آمادگي براي روز مصاحبه دكتري ۱۴۰۲

داشتن استرس در طول مصاحبه دكتري، طبيعي مي باشد. اما در صورتي كه اضطراب داوطلبان بيش از حد باشد، منجر به اختلال در روند مصاحبه مي گردد. تسلط داشتن بر روي تمامي موارد مصاحبه‌ به شما اعتماد به نفس مي دهد و شما را براي صحبت كردن در جلسه آماده‌‌ مي كند. براي اينكه بتوانيد با احتمال بيشتري در مصاحبه دكتري موفق شويد، حتما به نكات زير توجه كنيد.

  • با اعتماد به نفس در جلسه مصاحبه حاضر شويد.
  • در پاسخگويي به سوالات، عجله نكنيد و براي هر سوال كمي فكر كنيد.
  • به سوالات پاسخ كوتاهي بدهيد. با توضيح دادن‌ زياد از پاسخ سوال دور نشويد.
  • در صورتي كه پاسخ سوالي را نمي دانيد، به صراحت بگوييد كه حضور ذهن نداريد. توضيح بي مورد داراي تاثير منفي در روند مصاحبه است.
  • در حين مصاحبه بر روي مهارت هاي خود تمركز كنيد و اگر تخصصي داريد آن را با اساتيد در ميان بگداريد.
  • عدم پاسخگويي به يك سوال، نبايد بر روي روند مصاحبه شما تاثير منفي داشته باشد. بنابراين بهتر است كه تا آخر مصاحبه روحيه و اعتماد به نفس خود را حفظ نماييد.
  • در طول مصاحبه، ارتباط چشمي خود را با اساتيد قطع نكنيد.
  • حتما بر روي پايان نامه خود تسلط داشته باشيد. 
  • داشتن مدرك زمان نمره مثبت است. ممكن است از شما خواسته شود كه در حوزه تحقيقاتي خود به مدت كوتاهي انگليسي صحبت كنيد. 
  • حتما از شما از انگيزه‌ تان براي تحصيل در مقطع دكتري سوالاتي پرسيده‌ مي شود. سعي كنيد كه علاقه و انگيزه خود را از تحصيل در مقطع دكتري به صورت واضح توضيح دهيد.
  • اگر از شما در مورد زمينه كاريتان سوال شد، بهتر است كه زمينه كاري و علمي كه در آن تخصصي داريد را مشخص كنيد. اما بهتر است كه در اين زمينه انعطاف داشته باشيد و بگوييد كه از توانايي لازم براي كار كردن در زمينه هاي مشابه نيز برخوردار مي باشيد.
 

مصاحبه دكتري دانشگاه آزاد 1402

پس از اعلام نتايح آزمون دكتري از طريق سايت سنجش، متقاضياني كه مجاز به انتخاب رشته‌ شده‌‌ اند، مي توانند جهت تكميل انتخاب رشته‌ دانشگاه آزاد اقدام كنند. پس از اعلام نتايج انتخاب رشته‌، اسامي دعوت شدگان‌ به مصاحبه دكتري مشخص مي گردد. مصاحبه دكتري دانشگاه آزاد در نحوه برگزاري و همينطور امتياز بندي با مصاحبه دانشگاه هاي سراسري متفاوت مي باشد.

داوطلباني كه موفق به كسب حدنصاب لازم براي شركت در مرحله مصاحبه دانشگاه آزاد شده‌ اند، بايد اقدامات لازم براي ثبت نام در مصاحبه اين آزمون را تكميل كنند و در تاريخ مشخصي در جلسه گزينش نهايي حضور داشته باشند. ثبت نام در مصاحبه آزمون دكتري دانشگاه آزاد از طريق مركز سنجش، پذيرش و امور فارغ التحصيلي دانشگاه آزاد به نشاني اينترنتي azmoon.org انجام مي شود. متقاضيان با مراجعه به اين سامانه و پرداخت هزينه مصاحبه، مجاز به شركت در جلسه مصاحبه دكتري دانشگاه آزاد جهت ارزيابي تخصصي خواهند بود.

بهتر است كه شركت كنندگان حداقل 30 دقيقه قبل از آغاز فرآيند مصاحبه، به همراه مدارك مورد نياز در محل مربوطه حاضر شوند. همينطور بسيار مهم است كه داوطلبان با پوشش مناسبي در جلسه آزمون حضور پيدا كنند. ملاك ارزيابي متقاضيان در آزمون دكتري، شامل موارد زير است:

  • آزمون كتبي متمركز : 50 درصد
  • سوابق آموزشي، پژوهشي و فناوري : 20 درصد
  • مصاحبه علمي و سنجش عملي : 30 درصد

سوالاتي كه در جلسه مصاحبه آزمون دكتري  دانشگاه آزاد پرسيده‌ مي شود، مشابه با سوالات دانشگاه هاي دولتي است. به طوري كه دانشجويان بايد ضمن معرفي خود به صورت كامل، درمورد وضعيت تحصيلي خود، دانشگاه هاي محل تحصيل در مقطع كارشناسي و كارشناسي ارشد نيز توضيحاتي ارائه دهند. ضمن اينكه پيرامون سطح زبان انگليسي، تسلط بر پايان نامه، نحوه تامين هزينه تحصيل، شاغل و يا متاهل بودن داوطلب و … نيز از او سوال شود.

ارائه برخي مدارك شامل گواهي ثبت اختراع، داشتن عناوين علمي، گواهي سابقه تدريس در دانشگاه، گواهي انجام طرح هاي پژوهشي و افتخارات علمي، اخذ مدرك زبان با نمره بالا و … امتيازات مثبتي به شمار مي رود.

 

مشاوره مصاحبه آزمون دكتري ۱۴۰۲

پس از اتمام مراحل مصاحبه دانشگاه هاي سراسري، نتايج نهايي از طريق سايت سازمان سنجش آموزش كشور منتشر شده و در اختيار متقاضيان قرار مي گيرد. داوطلباني كه حداقل در مصاحبه دكتري يك دانشگاه حضور داشته اند، مي توانند به سايت سازمان سنجش به نشاني اينترنتي “sanjesh.org” مراجعه كنند و با استفاده از اطلاعات ثبت نام دكتري خود، نتيجه را دريافت كنند.

در صورتي كه پس از مطالعه اين مقاله پيرامون موضوع مصاحبه آزمون دكتري سوالي داريد، مي توانيد از خدمات مشاوره تحصيلي تلفني مركز مشاوره دانتل استفاده كنيد و پاسخ سوالات خود را از مشاوران دانتل دريافت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مصاحبه آزمون دكتري ۱۴۰۲ مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 02191005066 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

مصاحبه آزمون دكتري چه زماني برگزار مي گردد؟

مصاحبه دكتري پس از اعلام نتايج انتخاب رشته و معمولا در ارديبهشت ماه برگزار مي شود.

تاثير مصاحبه در آزمون دكتري چقدر است؟

تاثير مصاحبه در آزمون دكتري 50 درصد مي باشد كه جزئيات آن در متن مقاله فوق آورده شده است.

چه كساني مي توانند در مصاحبه دكتري شركت كنند؟

متقاضياني كه موفق به كسب حد نصاب نمره دعوت به مصاحبه دكتري شده باشند، مي توانند در رشته محل هاي انتخابي خود در مرحله مصاحبه شركت كنند.

منبع: راهنما جامع مصاحبه آزمون دكتري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/15  ] [ ۲۱ ] [ duntelco1 ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب